Beaver CB introductie: voor buizen afsteken en bevellen in één machine

18 September 2017

Beaver CB: productielijn voor lengte meten, afsteken en bevellen van metalen buizen.

De modulair gebouwde Beaver CB is te gebruiken als een basis snij- en bevelmachine, maar kan worden uitgebreid met verschillende types rollenbanken, met manuele of automatische pijphandling. Ook lengtemeting is mogelijk.

Met de Beaver CB series introduceert Copier Bevelmachines een nieuwe machine voor het snijden en bevellen van pijpen in één productielijn. Hij is beschikbaar in verschillende afmetingen van 25 tot 1200 mm. Met deze machine is meer productie te halen omdat snijden, bevelen en het meten van de lengte in één machine zijn gecombineerd.

Copier Bevelmachines in Giessen levert vaste uitrustingen voor pijpbewerkende bedrijven, vooral pijpbevelmachines, pijpsnij- en bevelmachines, CNC pijpeindbewerkingsmachines en pijp spoel lasmachines. Omdat alle klanten eerst het pijpmateriaal moeten snijden of zagen voor ze gaan bevellen, is een productielijn ontwikkeld voor het snijden en bevellen van metalen pijpen in één machine. Dat is de modulair gebouwde Beaver CB. Hij is te gebruiken als een basis snij- en bevelmachine, maar kan worden uitgebreid met verschillende types rollenbanken, met manuele of automatische pijphandling. Ook lengtemeting is mogelijk, wat makkelijk is om pijpen in diverse lengten te snijden. Eén operator kan de complete productielijn besturen vanaf het besturingspaneel. Ook kan de lijn worden verbonden aan het bedrijfsnetwerk om de orders vanaf kantoor naar de machines te sturen.

Voorgeprogrammerde bevels
De Beaver CB is een CNC-gestuurde machine met zowel radiale als axiale voeding. Tijdens het snijden van de pijp brengt hij een bevelrand aan met de gewenste hoeken. Alle ASME code bevels zijn voorgeprogrammeerd in de CNC-software van de machine. De operator kan een van de voorgeprogrammeerde bevel vormen en afmetingen selecteren. Ze zijn voornamelijk gebaseerd op de ASME of DIN bevel vormen en afmetingen. De machine wisselt automatisch de gereedschappen om de gewenste bevel vorm en hoek te krijgen. Hierdoor is de machine flexibel en geschikt voor veel pijpproducties. Omdat de machine werkt met één CNC besturing kan hij tot 60 mm dikke pijpwanden snijden en bevelen. De machine kan een bevel aan beide einden van de pijp maken indien gewenst.

Hoe werkt het?
Het werkt als volgt. De operator legt een pijp op de transportband aan de invoerzijde van de machine. Hij voert de pijpparameters in zoals diameter, wanddikte, staalsoort, bevel type en lengte van de pijp. Ook voert hij alle lengten in van de pijpdelen die van de aanvangslengte moeten worden gesneden. Een opduwsysteem voert de pijp in de Beaver CB en weet precies waar hij de pijp moet klemmen om op de voorgeprogrammeerde plek op de juiste lengte te snijden. De machine begint te snijden en maakt gedurende het snijproces een bevelrand aan beide zijden van de pijp. Daarna worden de pijpdelen naar de uitvoerband verplaatst vanwaar ze kunnen worden verwijderd.

De Beaver CB is een gebruiksvriendelijke machine dankzij het CNC-programma dat samen met Fanuc is ontwikkeld. De machineoperator werkt op het operatorniveau en kan de instellingen niet veranderen als dat niet is toegestaan. Alleen de beheerder kan de programma instellingen veranderen.
De Beaver CB is veel productiever dan een bandzaag in combinatie met een bevelmachine. Intern transport van de zaag naar de bevelmachine is er niet meer. Een voordeel van deze machine is ook dat hij nauwkeurige 90 graden sneden maakt.
Het eerste demo model van de Beaver CB is nu beschikbaar voor demonstraties in de fabriek van Copier bevelmachines.

beveling
PIPE BEVEL MACHINES

Copier manufactures stationary pipe bevelling machines, in different models, up to 56 inch. Besides that we can offer stationary machines that can cut and bevel in one operation. Go to this link to go to the website.

PIPE, CYLINDER OR AXIS END WORKING MACHINES

We offer end working machines for CNC machining metal pipes, cylinders or axis.
Go to this website for more information.

PIPE ROLL GROOVING MACHINES

Pipe roll grooving machine for grooving sprinkler pipes. Go to this link for the website.

PIPE WELDING MACHINES

O.D 3” to 42”. Go to this link to go to the website.